2

Je toekomstige tuin voor je zien

 

Je droomtuin realiseren begint vaak met een goed uitgedacht tuinontwerp.

Wij willen een zo goed en duidelijk mogelijk beeld geven van het eindresultaat, de toekomstige droomtuin! We besteden daarom veel tijd aan het maken, doorspreken en uitwerken van het tuinontwerp. Je  kunt van ons een ontwerp in 2D en in 3D verwachten van de nieuwe tuin. Inclusief een moodboard met foto’s die je een gevoel van de uiteindelijke sfeer en de materialen geven.

Het proces

Het komen tot een nieuwe tuin is een proces die begint met een moodboard die de klant maakt en aanlevert. Tuinen, tuinelementen en materialen die aansprekend zijn komen in het moodboard.

Dit moodboard is de basis waarmee wij aan de slag gaan! Wanneer het ontwerp afgerond is zetten we het op de mail met een uitgebreide toelichting, indien nodig kan het plan ook persoonlijk toegelicht worden. Nu is het moment om ons feedabck op het plan te geven. Met deze feedback zetten we samen de puntjes op de I en leveren we het definitieve tuinontwerp af.

Beplanting & advies

Om basis van het ontwerp, jullie eigen voorkeuren en het tuinbudget wordt er een beplantingskeus voor de tuin gemaakt. Het is echter ook mogelijk om een uitgewerkt beplantingsplan te ontvangen.  De meerprijs is afhankelijk van je wensen en de grootte van de borders.

Screenshot 2023-10-04 120945
Ontwerp tarief

Dit zijn de prijzen incl. BTW voor een passend tuinontwerp in 2D en 3D met begeleiding bij het tot stand komen van de nieuwe tuin:

 • >75 m2 = € 450, –
 • 75 m2 – 200 m2 = € 550,-
 • 200 m2 – 300 m2 = 650,-
 • 300 m2 – 500 m2 = 750,-
 • > 500 = prijs op aanvraag

Uurtarief € 45,- incl. btw voor extra aanpassingen of tuinadvies.  Wanneer je  een ontwerp voor de voor- en achtertuin wenst is er een meerprijs van 100,-.

Beplanting aanleg Leusden

Tuinwensen

 

Op Studio Green kunt je gemakkelijk je tuinwensen inventariseren aan direct doorgeven. Dit is een goede voorbereiding voor de tuinafspraak en een uitgangspunt voor ons om vanuit te gaan ontwerpen.

Tuinstijlen

Welke tuinstijlen spreken je bijvoorbeeld aan? En moet jouw tuin kindvriendelijk of juist een groene rust oase worden? Allemaal elementen om bij stil te staan, want deze elementen zijn de basis voor een nieuwe tuin.

Wij onderscheiden bij het ontwerpen de volgende stijlen. Meestal is een tuin een mooie combinatie van deze stijlen.

 • Designtuin
 • Landelijk
 • Strak-groen
 • Moderne tuin
 • Mediterrane tuin
 • Natuurlijk
 • Landschapstuin
 • Klassieke tuin
Schuur met overkapping en cortenstalen houthok

Tuinmaterialen

 

Het juiste material voor je tuin uitkiezen is belangrijk. Het bepaald voor een groot deel de sfeer in de tuin, de gebruiksvriendelijkheid en ook hoeveel onderhoud het vraagt.

Keuzes

Het kan dan lastig zijn een goed beeld te krijgen van wat bijvoorbeeld de juiste houtsoort voor de schutting en vlonderterras is of dat je gaat kiezen voor staal in de tuin. Er is heel veel mogelijk en veel keus wat betreft tuinmaterialen.

In dit besluitproces helpen we je graag met onze materialenkennis en ervaring. In het ontwerp krijg je al een goed beeld van de gewenste sfeer. Indien gewenst kan Alain ook voorbeelden van stenen/tegels, hout en kunstgras bij je langsbrengen of tijdens aan vrijblijvende afspraak doornemen.

Een  bezoekje brengen aan onze vaste leveranciers is ook altijd goed.  J Vernooy  voor inspiratie voor bestrating en voor inzicht en inspiratie in beplantings opties kun je terecht bij Planta.

Bezoek onze Pinterest pagina voor tuininspiratie.

Tuininspiratie

 

Inspiratie vind je samen!

Dat is ons uitgangspunt voor het maken van het tuinontwerp. De uiteindelijke tuin moet echt bij de klant passen. Wij kunnen heel veel ideeën hebben, maar de mooiste tuinen ontstaan wanneer onze klanten ook betrokken zijn bij het ontwerpproces. Dit begint toch een beetje met een enthousiast gevoel over een nieuwe tuin . Een nieuwe keuken of mooie nieuwe bank gaan veel minder lang mee dan een prachtige tuin! Die tuin wordt met de juiste aandacht alleen maar mooier.

Pinterest

Op pinterest is heel veel tuininspiratie te vinden. Met jouw inspiratie-moodboard gaan wij aan de slag en kiezen uit alle mogelijkheden de juiste mix.

Heb je al inspiratie op gedaan op bijvoorbeeld pinterest, dan kun je je pinterest bord ook met ons delen. Of bekijk onze tuinpagina voor ideeën.