[ngg src=”galleries” ids=”6″ display=”basic_slideshow”]Grondwerk is het voorbereidend werk dat wij verrichten om de oude tuin klaar te maken voor de nieuw aan te leggen tuin.

Meestal beginnen wij met het uitvoeren van grondwerk  om tot een prachtige nieuwe tuin te komen. Waar u bij grondwerk aan kunt denken:

  • Afgraven van de tuin. Onder een mooi nieuw terras moet een goede zand laag komen. In iedere tuin moet daarom overtollig grond de tuin uit, zodat de tuin niet hoger dan het huis komt te liggen.
  • Verwijderen van de oude bestrating
  • Verwijderen van de oude/ongewenste beplanting

Veel van het grondwerk voeren wij machinaal uit met een graafmachine en een dumper. In de eerste fase van het aanleggen van de tuin gaat het erom dat alles wat niet in de vernieuwde tuin komt door ons verwijderd wordt. In deze fase is het ook nog heel moeilijk om voor te stellen dat er iets heel moois gaat gebeuren. Gelukkig wordt als alles uit de tuin gehaald is gelijk begonnen aan het opbouwen en begint u te zien wat de tuin gaat worden.

Vanzelfsprekend voeren wij al het materiaal dat uit de tuin komt voor u af.

About The Author

Alain Dreves

Alain tuinaanleg en boomverzorging is een allround hoveniersbedrijf, gevestigd in Zeist en sinds 2002 actief. Vanwege de grootte is Alain zelf altijd aanwezig. Er is dus altijd een vertrouwd aanspreekpunt en ruimte voor overleg. U bent daarmee ook verzekerd van een vakkundige aanpak en afwerking. Onze visie op tuinaanleg: uw tuin is een verlengstuk van uw huis. Wij willen dat u net zo kan genieten van uw buitenruimte als van uw binnenruimte. Wij zetten ons dan ook volledig in om te zorgen dat u zich helemaal thuis voelt in uw tuin. Om dit te verwezenlijken stellen wij persoonlijk contact en overleg centraal.