Tuinaanleg

Voor ieders persoonlijke stijl, levenswijze, wensen & budget zijn er tal van mogelijkheden voor de tuin.

Het tot stand komen van uw nieuwe tuin of vernieuwingen in uw bestaande tuin aanbrengen valt onder tuinaanleg. De volgende onderdelen komen bij het aanleggen van de tuin vaak aan bod:

Of uw tuin nou groot of klein is, wij willen dat het voor u goed voelt. In een vrijblijvend gesprek neemt Alain uw tuinwensen door en worden de mogelijkheden voor uw buitenruimte besproken. Bijvoorbeeld welk materiaal er gebruikt kan worden en waar u aan kan denken met het onderhoud van de tuin. Alain legt dan ook uit hoe hij te werk gaat, de verschillende fasen van de aanleg komen aan bod en hoe lang het duurt voordat uw tuin af is!

Om een beeld te krijgen van ons werk en inspiratie op te doen voor uw eigen tuin, kunt u hiernaast veel voorbeelden van door ons al aangelegde tuinen bekijken. Ook kun u zelf al tuininspiratie op doen op onze pinterestpagina.

1Grondwerk

 

 

 

Grondwerk omvat het voorbereidend werk dat wij verrichten om de oude tuin klaar te maken voor de nieuw aan te leggen tuin.  We willen met een goede basis beginnen, daarom is grondwerk vaak ons beginpunt van de tuinaanleg. Bij grondwerk kunt u aan de volgende onderdelen denken:

 • Afgraven van de tuin en al het overtollig grond/puin uit de tuin verwijderen.
 • Verwijderen van de oude bestrating (kan ook hergebruikt worden).
 • Verwijderen van de oude beplanting (kan ook hergeplant worden).
 • Inrijden van een laag mooi schoon zand voor onder de terrassen en paden.
 • Inrijden van bemeste tuinaarde als onderlaag van een nieuw gazon of voor de borders.

Veel van deze werkzaamheden voeren wij machinaal uit met een graafmachine. In deze eerste echte aanpak fase gaat het erom dat alles wat niet in de vernieuwde tuin komt door ons verwijderd wordt. In deze fase is het ook erg moeilijk om voor te stellen dat de tuin ooit mooi kan worden. Gelukkig wordt als de tuin leeg is direct begonnen aan het weer opbouwen van de nieuwe tuin. De tuin krijgt dan al snel vorm, zodat u nu al voor zich kunt zien hoe het eindresultaat zal zijn.

Vanzelfsprekend voeren wij al het materiaal dat uit de tuin komt voor u af.

2Bestrating

Bestrating is een belangrijk onderdeel bij tuinaanleg. Nadat het grondwerk afgerond is, is het tijd om aan de slag te gaan met het leggen van nieuwe of hergebruikte bestrating op een mooie laag vers zand. Wij beschikken over jarenlange ervaring met het aanleggen van:

 • Terrassen
 • Looppaden
 • Opritten

Indien gewenst adviseren wij u graag over de meest geschikte tegel of steen. Wilt u de stenen liever echt zien en vasthouden? Dit kan ook Alain levert met plezier  wat voorbeelden bij u af of u kunt een kijkje nemen bij onze vaste leverancier van bestrating J Vernooy. Werken met een vaste leverancier biedt de zekerheid van hoge kwaliteit en betrouwbare leveringen.

Onderhoudsvriendelijk

Er is een hoop mogelijk wat betreft bestrating. Wist u bijvoorbeeld dat sommige tegels evenals binnentegels afgevoegd kunnen worden? Dit is een echte aanrader voor een onderhoudsvriendelijke tuin.. Geen onkruid!

Behalve in de particuliere sector nemen wij ook bestratingsprojecten in de wegenbouw aan en leggen wij bedrijventerreinen aan.

3Beplanting

Een tuin is geen tuin, zonder planten, struiken en bomen. Beplanting maakt de tuin! Uw interieur blijft het hele jaar door onveranderd, maar uw tuin niet. Goed uitgedachte beplanting zal ieder seizoen de tuin een ander gezicht geven. Beplanting kan in iedere tuin een plek krijgen, ook in kleine of onderhoudsvriendelijke tuinen. Denk bijvoorbeeld aan beplanting in mooie plantenbakken.

Iedereen heeft een eigen persoonlijk smaak en stijl de keuze voor beplanting moet daar ook op aansluiten. Wij planten bloemen, struiken en bomen passend bij de stijl van uw tuin en uw tuinwensen. 

 Beplanting voegt veel aan een tuin toe. U kunt denken aan;

 • natuurlijke schaduw door bomen;
 • uitstraling (mediterrane uitstraling door bijvoorbeeld olijfbomen en palmbomen);
 • natuurlijke privacy;
 • kleur & geur;
 • seizoensveranderend.
Beplantinsplan

Alain geeft u graag advies over de verzorging van het groen in uw tuin, zodat de tuin ieder jaar mooier kan worden. Naast advies kunnen wij u ook voorzien van een beplantingsplan. Met een doordacht beplantingsplan bent u verzekerd dat er het gehele jaar door kleur in uw tuin zal zijn en de tuin ieder seizoen een mooie verandering door maakt. Het is mooi om te zien hoe een tuin ieder jaar voller en groener wordt.

Indien u dit wenst levert Alain al uw beplanting. Alain werkt hiervoor samen met zijn vaste groenleverancier Planta gelegen aan de Utrechtseweg in de Bilt. U kunt hier zelf natuurlijk ook een kijkje nemen, zodat u de beplanting al van te voren goed kan visualiseren.