Tuinaanleg en design3

De aanleg van je tuin

 

De tuin, een fijne plek die hoort bij jou en je huis. Je kan er even tot rust komen, de kids kunnen er spelen, je kan er lekker tafelen en de veranderde seizoenen voelen.

Een plek die volgens ons heel waardevol is! Groot of klein, persoonlijke stijl, wensen en budget voor iedere tuin zijn er tal van mogelijkheden. Het tot stand komen van je nieuwe tuin of vernieuwingen in je bestaande tuin aanbrengen valt onder tuinaanleg. De volgende onderdelen komen bij het aanleggen van de tuin vaak aan bod:

Wij willen dat de tuin voor jou goed voelt. In een vrijblijvend gesprek neemt Alain je tuinwensen door en worden de mogelijkheden voor de buitenruimte besproken.

Om je een beeld te geven van ons werk en inspiratie op te doen voor de eigen tuin, kun je in onze portfolio en op onze Instagram pagina veel voorbeelden van door ons aangelegde tuinen bekijken. Ook kun u zelf al tuininspiratie opdoen op onze pinterestpagina.

 

Tuinaanleg en design Leusden 3
Van begin tot eind voeren wij alle werkzaamheden uit.

Grondwerk

 

Grondwerk omvat het voorbereidend werk dat wij verrichten om de oude tuin klaar te maken voor de nieuw aan te leggen tuin.  We willen met een goede basis beginnen, daarom is grondwerk vaak ons beginpunt van de aanleg. Bij grondwerk kunt je aan de volgende onderdelen denken:

  • Afgraven van de tuin en al het overtollig grond/puin uit de tuin verwijderen.
  • Verwijderen van de oude bestrating (kan soms hergebruikt worden).
  • Verwijderen van de oude beplanting (kan sooms hergeplant worden).
  • Inrijden van een laag mooi schoon zand voor onder de terrassen en paden.
  • Inrijden van bemeste tuinaarde als onderlaag van een nieuw gazon of voor de borders.

Veel van deze werkzaamheden voeren wij machinaal uit met onze graafmachines, dumpers… In deze eerste echte aanpak fase gaat het erom dat alles wat niet in de vernieuwde tuin komt door ons verwijderd wordt. In deze fase is het heel moeilijk je voor te stellen dat de tuin ooit nog mooi wordt. Gelukkig beginnen we als de tuin leeg is direct met de opbouw van de nieuwe tuin. De buitenruime krijgt dan al snel vorm, door de uitgezette lijnen, de bestrating en het houtwerk, waardoor je weet; het komt goed!

Vanzelfsprekend voeren wij al het materiaal dat uit de tuin komt af.

Voortuin en oprit met verschillende functies.

Bestrating

 

Bestrating komt bijna in alle tuinen voor en definieert vaak de verschillende gebruiksruimtes in de tuin. Denk aan waar je je eettafel plaatst of waar je de auto parkeert. Wanneer het grondwerk afgerond is en de buitenruimte  is leeg beginnen we met het straatwerk in de tuin bijv.het leggen van een tuinpad, terras of oprit.

Indien gewenst adviseren wij je graag over een geschikte tegel of steen passende bij het budget en de tuinwensen. Om een goed beeld van het material te krijgen is het echt zien/ voelen belangrijk. Alain levert met plezier  wat voorbeelden bij u af of u kunt een kijkje nemen bij onze vaste leverancier van bestrating J Vernooy. Werken met een vaste leverancier biedt de zekerheid van hoge kwaliteit, betrouwbare leveringen en goede garanties.

Keuzes

Er is een hoop mogelijk wat betreft bestrating. Kies je voor een strak design, dan kom je vaak uit bij keramische tegels. Mag het wat rustieker dan zijn wij erg enthousiast van Schellevis betontegels. En voor die klassieke uitstraling is natuursteen weer prachtig. Deze tegels kunnen wij allemaal net als binnentegels voegen. Dit is een echte aanrader voor een onderhoudsvriendelijke tuin.. Geen onkruid!

Behalve het leggen van straatwerk in tuinen nemen wij ook grotere projecten aan in de wegenbouw of van bedrijventerreinen.

 

Grote border met stapstenen en kruipend tijm.

Beplanting

 

Een tuin is geen tuin, zonder planten, struiken en bomen. Beplanting maakt de tuin! Je interieur blijft het hele jaar door onveranderd, maar je tuin niet. Goed uitgedachte beplanting zal ieder seizoen de tuin een ander gezicht geven. Beplanting kan in iedere tuin een plek krijgen, ook in kleine of onderhoudsvriendelijke tuinen. Denk bijvoorbeeld aan beplanting in mooie plantenbakken.

Iedereen heeft een eigen persoonlijk smaak en stijl de keuze voor beplanting moet daar ook op aansluiten. Wij planten bloemen, struiken en bomen passend bij de stijl van je tuin en jouw tuinwensen. 

 Beplanting voegt veel aan een tuin toe, denk aan:

  • natuurlijke schaduw door bomen;
  • uitstraling (mediterrane uitstraling door bijvoorbeeld olijfbomen en palmbomen);
  • natuurlijke privacy;
  • kleur & geur;
  • seizoensveranderend.
Beplantinsplan

Alain geeft graag advies over de verzorging van het groen in je tuin, zodat de tuin ieder jaar mooier kan worden. Naast advies kunnen wij je ook voorzien van een beplantingsplan. Met een doordacht beplantingsplan bent je verzekerd dat er het hele jaar door kleur in de tuin zal zijn en de tuin ieder seizoen een mooie verandering doormaakt. Het is mooi om te zien hoe een tuin ieder jaar voller en groener wordt en ook steeds populairder bij de vogels, egels, en insecten.

Indien gewenst levert Alain ook alle beplanting. Alain werkt hiervoor samen met zijn vaste groenleverancier Planta gelegen aan de Utrechtseweg in de Bilt. Je kan hier zelf natuurlijk ook een kijkje nemen, zodat je de beplanting al van te voren goed kan visualiseren.