Tuinaanleg

Voor ieders persoonlijke stijl, levenswijze, wensen & budget zijn er tal van mogelijkheden voor de tuin.

Het tot stand komen van uw nieuwe buitenruimte of vernieuwingen in uw bestaande tuin noemen wij tuinaanleg. De volgende onderdelen komen daarbij vaak aan bod:

Of uw tuin nou groot of klein is, wij willen dat het voor u goed voelt. In een vrijblijvend gesprek neemt Alain uw wensen en behoeften door en worden de mogelijkheden voor uw buitenruimte besproken. Bijvoorbeeld welk materiaal er gebruikt kan worden en hoe het zit met het onderhoud. Ook legt Alain uit hoe hij te werk gaat en wat u kunt verwachten.

Om een beeld te krijgen van ons werk en inspiratie op te doen voor uw eigen tuin, kunt u de foto’s hier boven aanklikken.

Grondwerk

Grondwerk omvat het voorbereidend werk dat wij verrichten om de buitenruimte klaar te maken voor de nieuw aan te leggen tuin. Dit zijn vaak de eerste werkzaamheden die wij verrichten om tot een prachtige nieuwe tuin te komen:

  • Afgraven van de tuin
  • Verwijderen oude bestrating
  • Verwijderen oude beplanting

Vanzelfsprekend voeren wij al het materiaal voor u af.

Bestrating

Bestrating is een belangrijk onderdeel bij tuinaanleg. Nadat het grondwerk afgerond is, is het tijd om aan de slag te gaan met het leggen van nieuwe of hergebruikte bestrating op een mooie laag vers zand. Wij beschikken over jarenlange ervaring met het aanleggen van:

  • Terrassen
  • Looppaden
  • Opritten

Indien gewenst adviseren wij u graag over de meest geschikte tegel of steen. Wilt u de stenen liever echt zien en vasthouden? Dit kan ook Alain levert met plezier  wat voorbeelden bij u af of u kunt een kijkje nemen bij onze vaste leverancier van bestrating J Vernooy. Werken met een vaste leverancier biedt de zekerheid van hoge kwaliteit en betrouwbare leveringen.

Er is een hoop mogelijk wat betreft bestrating. Wist u bijvoorbeeld dat sommige tegels evenals binnentegels afgevoegd kunnen worden? Dit is een echte aanrader voor een onderhoudsvriendelijke tuin.. Geen onkruid!

Behalve in de particuliere sector nemen wij ook bestratingsprojecten in de wegenbouw aan en leggen wij bedrijventerreinen aan.

Beplanting

Een tuin is geen tuin, zonder planten, struiken en bomen. Iedereen heeft een eigen smaak en de keuze voor beplanting moet daar ook op aansluiten. Wij plaatsen bloemen, struiken en bomen passend bij de stijl van uw tuin en uw wensen als klant. Ook geeft Alain u graag advies over de verzorging van het groen in uw tuin en kan Alain een beplantingsplan voor u opstellen. Met een doordacht beplantingsplan bent u verzekerd dat er het gehele jaar door kleur in uw tuin zal zijn en de tuin ieder seizoen een mooie verandering door maakt.

Indien u dit wenst levert Alain al uw beplanting. Alain werkt hiervoor samen met zijn vaste groenleverancier Planta gelegen aan de Utrechtseweg in de Bilt. U kunt hier zelf natuurlijk ook een kijkje nemen, zodat u de beplanting al van te voren goed kan visualiseren.